آسیا عمران خاک لوگو
Asia Omran Khak logo
تگرام آسیا عمران خاک اینستگرام آسیا عمران خاک اینستگرام آسیا عمران خاک آسیا عمران خاک در آپارات
فیلم ها

پروژه واقع در خیابان مطهری

بخشی از عملیات حفاری جهت نیل گذاری

مقالات

تزریق در خاک و انواع آن

تزریق در واقع پر کردن درزها و منفذ های زمین منطقه ای با مواد سیالی که دوغاب نامیده میشود، است.تکنولوژی تزریق به عنوان یک راه حل مهندسی، یک تکنیک کهن در بهسازی زمین است که در حدود دو قرن قدمت دارد. عمل تزریق شامل دو بخش زیر است :

- اطلاعات و دانش کافی در مورد دوغاب ها

- تکنیک های تزریق دوغاب در خاک

تزریق را می توان از دیدگاه های متفاوت دسته بندی کرد. از دیدگاه مصالح نیازمند تزریق، این روش ها به سه دسته تزریق در خاک، تزریق در سنگ و تزریق در سازه تقسیم بندی می شوند؛ از دیدگاه مکان تزریق، این روش ها به دو دسته تزریق در سطح زمین و تزریق در سازه های زیر زمینی تقسیم می شوند.


تاریخچه

تزریق در زمین برای نخستین بار توسط شخصی به نام برینی در سال 1802 میلادی انجام شد، ولی درایران از سال های 1363-1364 تزریق به صورت مستقل اجرا شد؛در سال 1802 میلادی در فرانسه تزریق برای بهبود ظرفیت باربری مصالح تشکیل دهنده موجود در زیر یک سازه آبگیر، به کار برده شد.گسترش تزریق سیمان از سال 1800 میلادی در فرانسه و انگلستان ادامه یافت. کاربردهای این روش، بیشتر در مورد سازه های عمرانی نظیر کانال ها، لنگر گاه ها و پل ها بود.

اولین آثار ثبت شده استفاده از تزریق سیمان در ساخت فضاهای زیر زمینی به سال 1864 مربوط می شود. درآن سال ، پتر بارلو با استفاده از یک پوشش آهنی قالب ریزی شده، سپر یک تکه استوانه ای شکل تونل را (که از داخل ساخته می شد) به وجود آورد. در این حالت، فضای خالی کروی شکل قسمت انتهایی سپر با استفاده از ملات تزریق، پر گردید (یترولو 1994). در سال 1938، نیز اولین عملیات منظم تزریق توده های سنگی در ایالات متحده آمریکا، در سد نیو کراتون انجام پذیرفت(ویور 1991). گفته می شود که اجرای تزریق در سد هوور، بین سال های 1932 و 1935، نقطه شروع طراحی سیستماتیک برنامه های تزریق در ایالات متحده آمریکا بوده است.


هدف و کار برد

اگر چه تزریق در خاک، سنگ و سازه ممکن است اهداف گونا گونی داشته با شد ولی شاید بتوان گفت در یک دید کلی تزریق به خاطر افزایش پایداری، افزایش مقاومت، کاهش نفوذ پذیری و یا اتصال بین سازه و ساختگاه صورت می گیرد. عملیات تزریق کاربرد گسترده ای در مهندسی عمران جدید دارد. این کاربرد ها عبارت اند از :

الف ) کاهش نفوذ پذیری تشکیلات واقع در زیر پی سازه های آبی جهت کنترل تراوش و کاهش آب مخزنی؛

ب ) کنترل نیروی زیر فشار (آپلیفت) سازه یا جلو گیری از خطر فرسایش خاک شالوده ؛

پ ) افزایش مقاومت مصالح زیر پی سازه های سنگین و یا کاهش تغییر شکل پذیری مصالح شالوده که گاهی به آن تزریق تحکیمی گفته می شود؛

ت ) ارتباط عناصر ساختمانی مجزا در یک سازه همگن به کمک تزریق نظیر سد های بتنی وزنی و یا در سد های قو سی ؛

ث ) کار گذاشتن یا نصب کابل های تقویتی در سازه های بتنی پیش فشرده یا پیش ساخته ؛

ج ) نصب میل مهار های پیش فشرده ؛

چ ) بالا آوردن و قائم نمودن ساختمان ها و سازه های مایل ؛

ح ) پر نمودن حفره های بین سنگ ها و پوشش تونل که به آن تزریق تماسی گویند؛

خ ) نو سازی و تقویت ساختمان های تاریخی آسیب دیده ؛

د ) ساخت بتن در زیر آب با تزریق در شن هایی که قبلا جایگزین شده و به روش پیرپاکت معروف است؛

و کاربردهای دیگر.


مزایا و معایب

مزایای اقتصادی تزریق باعث طرفداری و توجه شایان به این تکنیک در مقایسه با سایر تکنیک ها شده است، به ویژه وقتی که مشکلات تکنیکی خاصی وجود داشته باشد؛ برخی از آن ها عبارت اند از :

الف ) چنانچه لازم است فونداسیون طرحی پایین تر از سطح آب های زیرزمینی، خاکبرداری شود؛ فونداسیون عمیق، برای اجرای عملیات ساختمانی به زمان زیادی نیاز دارد؛

ب ) وقتی اجرای یک پی مناسب خیلی مشکل باشد، این مورد معمولا در کارهای داخل شهر، در تونل های انتقال، مجاری فاضلاب، راه های زیر زمینی مترو و . . . پیش می آید؛

پ ) وقتی ابعاد هندسی محل فونداسیون خیلی پیچیده باشد و شرایط مرزی و تشکیلات مختلفی از لحاظ جنس و از نظر زمین شناسی وجود داشته باشد؛

ت ) وقتی، وجود سازه هایی در مجاور فونداسیون جدید، اجازه و امکان خاکبرداری در عمق های خیلی پایین را ندهد.

اما در اغلب حالات در مقایسه با سایر تکنیک ها، تزریق یک راه حل کند می باشد. همچنین ممکن است مخارج هنگفتی را در بر داشته باشد، زیرا که برای دستییابی به نتایجی با کیفیت بهتر، نیاز به استفاده از دوغاب های مخصوص و اکیپ مجهز و متخصص می باشد.


روش های تزریق در خاک

همان طور که قبلاً بیان شد تزریق به طور عمده در سه دسته بندی تزریق در خاک، تزریق در سنگ، و تزریق در سازه صورت می گیرد. تزریق در خاک به یکی از چهار روش زیر صورت می گیرد :

1) تزریق تراکمی (Compaction Grouting)

2) تزریق نفوذی (Permeation Grouting)

3) تزریق جت (Jet Grouting)

4) تزریق شکست هیدرولیکی ( Hydrofracture Grouting)

انواع تزریق در خاک- نیلینگ

شکل 1-انواع تزریق در خاک











اهداف اصلی شرکت


رضایت و آرامش خاطر کارفرما

رضایت و آرامش خاطر کارفرما

قیمت مناسب

قیمت مناسب

ایمنی

ایمنی در طرح و اجرا


021 40882055  -  021 40882791

0912 5440131  -  0912 6149364

تهران - ابتدای خیابان مطهری - نبش کوچه سربداران - پلاک 39

Powered by IT department of AsiaOmranKhak Company